top of page
Railway Tracks

THE VALUE OF ZONNOVA

Wie betrokken is, wordt betrokken! 

Dat zien we bij Zonnova elke dag. Opdrachtgevers en initiators weten ons te vinden. Waarom? om onze kennis van zowel de mobiliteitssector als de energietransitie en ervaring met innovatieve (EU)projecten en onze ondernemersmentaliteit. Vaak nemen we zelf het initiatief om partijen bij elkaar te brengen vanuit ons warm netwerk. Want we houden van aanjagen en van resultaat.

  Wat we doen!

Zonnova bedenkt maatwerkoplossingen voor overheden, organisaties, bedrijven en regio's, zodat zij hun duurzame ambities kunnen waarmaken. Door ondernemerschap, technologie,, innovaties, kennis en natuurlijke hulpbronnen te bundelen bereik je het meest voor de leefomgeving. We onderzoeken nieuwe milieuwinsten zoals slimme mobiliteitsconcepten, duurzame energieopslag, V2G en V2H infra-oplossingen. Welke rol wij pakken? We ontwikkelen, implementeren en begeleiden innovatieprocessen binnen organisaties , smeden allianties en kennisverwerkingen. We verbinden mensen en mogelijkheden. Daar zijn we goed in!

   Hoe we dat doen?

In ieder geval altijd informeel en collegiaal. Maar met een enorme drive om projecten te laten slagen. Met inspirerende initiatieven en goede ideeën. Als adviseur, kwartiermaker, programmamanager of gids. Zolang het maar slaagt. We denken, durven en doen. Die houding maakt ons tot een modern, no-nonsens kennisbedrijf. 

Flexibel, innovatief en resultaat gedreven.

Aantoonbaar!

The Value of Zonnova: Welcome
Sustainable Energy

TEAM MEMBERS  MOBILITY & ENERGY TRANSITION

Zonnova

The Value of Zonnova: Team Members
Schermafbeelding 2020-10-02 om 11.35.08.

JOHAN JANSE

Directeur eigenaar Zonnova en specialist Energie & Mobiliteit

Directeur eigenaar van Zonnova, een bedrijf gespecialiseerd in duurzaamheidsprojecten waar energie en Mobiliteit samenkomen. Directeur eigenaar van Buurauto, een bedrijf dat uit eigen ervaring advies geeft over deelmobiliteit. Directeur eigenaar van JJ Adviesgroep, een verkeerskundig adviesbureau. Voormalig bestuurslid van de Bredase ZonneWijde, partner van The Future Mobility Network, Bonds (Bredase Ondernemers in Duurzame Samenwerking) en expert verbonden aan de Commissie voor de Milieu Effect Rapportages (mer). 

Mobiliteit, maar dan wel met een blik op een volhoudbare toekomst, dat is waar ik voor ga. Al ruim 35 jaar hou ik mij daarom bezig met het verplaatsen van mensen en hoe zij zich hierdoor kunnen ontwikkelen. Mobiliteit is immers geen doel op zich. Het is een middel om dat te kunnen doen wat je leuk vindt, daar te komen waar je plezier beleeft. Kortom, om jezelf te verrijken. Wel natuurlijk zonder daarbij anderen en ons aller klimaat te schaden. Via mijn twee ondernemingen, Zonnova en Buurauto, breng ik dit nu in de praktijk. Vooral in het DeeldeZon project, waar elektrische deelauto’s worden ingezet als duurzame wijkbatterij die hun energie krijgen van een lokaal zonnedak. 

Meer weten, bel me (+31 6 13853237)

PHOTO-2021-02-23-17-16-02.jpg

MARC OKHUIJSEN

Directeur eigenaar Zonnova en specialist Ecologie op RO & Energie op Stedelijke Duurzaamheid

Marc is  gespecialiseerd  in de toepassing van ecologische principes op ruimtelijke en energie gerelateerde initiatieven voor stedelijke duurzaamheid, met bijzondere aandacht voor sociale relaties tussen partners uit verschillende sectoren. Hij is tevens directeur eigenaar van RéciproCité, waarin wederzijdse afhankelijkheid in de stedelijke socio/ruimtelijke omgeving centraal staat (Connecting Consequenses), alsmede voormalig bestuurslid van de Zonnewijde in Breda en partner van BOnDS (Bredase Ondernemers in Duurzame Samenwerking).

Marc heeft uitgebreide ervaring met het ontwikkelen en beheren van door de EU (mede) gefinancierde samenwerkingsprojecten op het gebied van bijvoorbeeld waterbeheer, landgebruik in de voorsteden en op het platteland,  en sociale energiecoöperaties. De meest recente projecten ondersteunen benaderingen van de circulaire economie, waarbij symbiotische industriële energiesystemen in bedrijfsinnovatiezones worden gebruikt en het gebruik van bi directionele gedeelde e-auto's in verschillende Europese steden.  Marc was ook Expert voor de “Eu Green Capital Award en de Eu Green Leaf Award “, van de Europese Commissie

Marc studeerde oorspronkelijk biologie en fysische en sociale geografie aan de Fontys Universiteit. Hij begon zijn carrière begin jaren 80, bij het Ministerie van LNV , werkte aan de totstandkoming en uitvoering van de nationale en provinciale structuurplannen voor de Primaire Ecologische Netwerken (EHS en GHS) en vervolgens aan de integratie van stedelijke gebieden in deze grote netwerken. In 1993 werd hij benoemd tot Stadsecoloog Stad Breda, later Duurzaamheidscoördinator, Hoofd van de Afdeling Milieu Leefomgeving en vervolgens Senior Strateeg - Duurzame Stadsontwikkeling tot 2014. Tijdens zijn werk in Breda werkte hij ook aan een 10-jarig project over de regeneratie van de grootstedelijke gemeente Ekurhuleni, Zuid-Afrika, werkte een aantal jaren samen met de Franse Ministère de l'Écologie, de l'Énergie du Développement Durable et de l'Améngement du Territoire aan de specificatie van de duurzame stad in hun 'Project Urbain  en was hoofdspreker op verschillende conferenties in Europa over praktische als theoretische benaderingen van duurzaamheid in steden.

Meer weten, bel me +31 6 52471430  

3F5E5332-55E9-4C4C-8DDB-A04F5C6A6775_1_2

PAUL VAN DE KANDELAAR

Projectleider Duurzaamheid & Energietransitie

“A man on a mission” Na een lange tijd werkzaam te zijn geweest in de profitsector, heb ik in 2008 de stap gemaakt naar zelfstandig ondernemen onder de naam Sustainable for Energie & Mobility. Mijn focus? Duurzaamheid, Energietransitie en EV-(deel)Mobiliteit en beleidsvraagstukken. Ik mag best zeggen dat ik mijn tijd ver vooruit was, in 2008 waren deze onderwerpen namelijk nog minder aan de orde als vandaag de dag. Maar ik kwam er al snel achter dat de rol van pionier, verbinder en doener mij als gegoten zit. Als projectleider heb ik vele mooie duurzaamheidsprojecten succesvol gerealiseerd binnen programmathema’s als Duurzaamheid, Energietransitie, Circulaire Economie, Smart Vehicle to Grid Energy, Smart Mobility, gebouwde omgeving. Bij menig gemeente heb ik mijn kennis en expertise gedeeld o.a. beleidsplannen te vertalen naar uitvoeringsplannen, zoals het opstellen van Transitievisie warmte (TVW), Onderzoek Zonthermie All Electric uitvoeringsplannen aardgasvrijewijken en het verduurzaming Gemeentelijk Maatschappelijk Vastgoed. Zo ook bij diverse Provincies heb ik duurzame projecten opgezet en uitgevoerd. Als projectleider bij Zonnova voor het project DeeldeZon kan ik al mijn kennis en ideeën optimaal inzetten voor een duurzamere toekomst nu en toekomstig. Ik ben een echte duurzaamheidsregisseur die organisaties, burgers en bedrijven weet te inspireren en te verbinden voor het realiseren van gezamenlijke duurzaamheidsdoelstellingen. Want ik hou van aanjagen en van resultaat. Daar ben ik goed in!

Meer weten, bel me +31 (0) 6 181 568 44 

IMG_3332.jpg

SOPHIE LOOTS

Projectleider Energiedeskundige

Gevormd als expert duurzame ontwikkeling in een lokaal bestuur in diverse thema’s. Gebeten en begeesterd door het energiethema en de uitdagingen hierrond. Mede oprichter en mede bestuurder van 2 burger energiecoöperaties die de ICA principes niet alleen onderschrijven, maar ook uitdragen. Samenwerken in vertrouwen staat hoog op mijn prioriteitenlijstje om zo van onder uit de klimaatuitdagingen te tackelen. Energie en warmte terug in handen geven van de burger is mijn drijfveer. Een brede scope over diverse thema’s is mijn kracht.

Meer weten, bel m +32 478790550

bottom of page